Erős nő - gyenge férfi

Sokan mondják nekem „Én erős nő vagyok, nem tudok mit kezdeni egy gyenge férfivel.”. Ez a probléma eléggé általánossá vált manapság. Ahhoz, hogy tanácsot tudjak adni erre a problémára, meg kell nézni, mi is van mögötte. Mitől erős egy nő? Mi az amiért őt mások, esetleg önmaga erősként jellemzi. Néhány tulajdonság: céltudatosság, magabiztosság, határozottság, elszántság, irányítási képesség stb. Ezen tulajdonságok egyre fontosabbá váltak a mai időkben. Ma a társadalom, az emberek nagy része, úgy gondolja, hogy akkor vagy erős, ha az életed minden egyes részét te irányítod, ha az van, s az történik, amit te akarsz. S arról az erőről, ami a befogadásról, a megértésről, az elfogadásról, az áramlásba való haladásról szól, elfeledkeznek. Ezt az energiát már Mózes óta elnyomják az emberek, s besöprik az Ego alá. A mai s régi világ között az a különbség, hogy régen a nők voltak azok, akik az utóbbi energiákat képviselték, s a férfiak azok, akik az ego tudati energiáit. Mára ez megfordult. A mai (nyugati) társadalomban, a nők „kivívták” maguknak, hogy ők is ugyan úgy elnyomhassák, az Ego alá söpörhessék a női energiákat, úgymint befogadás, azonosulás, elfogadás, érzékenység, együttérzés, szeretet, mint a férfiak. Csak egy a gond: a nők attól még a női energiákat is használják ehhez, például az azonosulást, befogadást. S nem csak emberekkel lehet azonosulni, hanem eszmékkel, energiákkal is. S így azok a nők, akik nagyon nőiesek, érzik, hogy a világ mit, vagy kit tart „győztesnek” illetve „vesztesnek”. Győztesek, s vesztesek csak a versenyekben vannak. A verseny pedig marsikus történet, így férfi energia. Mivel fog az „igazi nő” azonosulni? A férfi energiákkal. Hogyan lehet egy olyan világban érvényesülni, ahol a racionalitás, a kézzelfoghatóság, az Ok -Okozat törvénye, az erősebb él túl s a gyenge elvész elve az uralkodó? Úgy, hogy ezeket az eszméket maximálisan befogadják, s készséggé formálják. S ezt a nők ösztönből (Hold) sokszor hatékonyabban tudják előadni, mint a férfiak tudatosan (Merkúr), vagy egoból (Mars). Így a nők sokkal sikeresebbek, hatékonyabbak, s ami a legfontosabb ebben a kérdésben, erősebbek lesznek. De az erő, legyen szó a fizikai, vagy az itt taglalt erőről az férfi (Mars) energia.

 

S ilyenkor mindig felteszem a kérdés: Egy párkapcsolatba, hol fér bele a férfi? Ha te, mint nő egyszemélyben „egységben vagy” s „mindent meg tudsz tenni”, akkor minek neked férfi? Milyen férfit tudsz te bevonzani? Hát csak olyant, aki olyan energiát hordoz, amelyik belőled, hiányzik. S itt jön be a párkapcsolat két alaptörvénye:

 

1.    Két ember azért kerül össze párkapcsolatban, hogy egymást kiegészítse, s együtt alkossanak egy Egészet

 

Ennek értelmében, ha a nő az „erősebb”, „földibb”, „fizikaibb”, „3D-sebb”, akkor olyan férfival fog találkozni, aki „gyengébb”, „művészibb”, „elméletibb”, „5D-sebb”. S ez nem azért van, mert így van meg az „egyensúly”, vagy így „igazságos”. Ez a hely marad meg a férfinak a párkapcsolat egységéből. Tehát, arra a kérdésre: Miért csak gyenge férfit kaphatok? A válasz az, mert erős nő vagy. S ekkor, szinte minden esetben, a nők felháborodnak, s elutasítják, hogy ők csak gyenge pasit kaphatnak. Az ego, azonnal támadásnak veszi, s azt gondolja, hogy ha neki gyenge társa lesz, akkor, el kell veszítenie magából valamit. - De azt már nem! Mit képzelnek?! Én azért megdolgoztam! Meg még mit nem! – S máris kiléptek a nők a kapcsolatból, vagy bele se lépnek, jön a magány, az egyedüllét, a „jajj én szegény, én nem találhatom meg az igazit”, vagy „minek nekem bárki is, egyedül mindent jobban meg tudok oldani, s még alkalmazkodnom, meg kiszolgálnom sem kell a másikat”. S egyetlen dolgot nem hajlandók a nők megtenni, átadni területet a férfinak, még akkor is ha abban nem olyan sikeresek, hatékonyak, mint ők. S itt kapcsolódik a második törvény.

 

2.    Két ember azért kerül össze párkapcsolatban, hogy segítsék egymás feladatát az életben

 

Akár tetszik, akár nem, a párkapcsolat nem arról szól, hogy jól érezzük magunkat a másik karjaiban, minden pillanatban egyetértsetek, s harmóniában legyetek a másikkal, felhőtlen, boldog legyen az életetek. A párkapcsolat talán a legnagyobb „munka” két ember között. Munka abban az értelemben, hogy a másik tanítása, segítése a feladatában, s a másiktól való tanulás a saját feladatunkban. Tanulni s tanítani, csak akkor lehet, ha mindkét fél hajlandó arra, hogy elfogadja, valamiben az egyik az „erősebb” s valamiben a másik. S ekkor jönnek fel azok a szituációk, mikor az erős nők pl. azt mondják „Mindent én csinálok, főzők, mosok, takarítok, még a csapot is én szerelem meg, a pasi meg semmihez sem ért!” De ezek a kijelentések, ha jól megfigyelitek csak a fizikai 3D-s tudásra vonatkoznak, azaz pontosan arra, ami miatt a nők „erősebbé” s a férfiak „gyengébbé” váltak. Esélyt sem adnak arra, hogy a férfi megtanulhassa azt a férfi energiát, amitől igazi pasi lehetne, mert a nők birtokolják azt. S a nőknek sincs esélye arra, hogy a női energiákat elsajátítsák, mert az a férfiaknál van, s annak megtanulása, uram bocsá’, maga a tanulás is a gyengeség jele már. Pedig az erős nő -gyenge férfi felállásban ez az alapvető feladat, melynek megvalósítása nélkül halálra van ítélve a kapcsolat, vagy el sem kezdődik.