Skorpió hava

2013. október 23. – november 22.

 

A Skorpió az átalakulás hónapja. A régi meghal, az új megszületik. A régi lebomlik, és elporlad, az új felemelkedik a hamvakból. A főnix ideje ez, a kihívásoké. A Skorpió megköveteli a teljes tudatosságot, azt, hogy tisztában legyünk a változás folyamatával, pontosan tudjuk, mikor mi változik, s milyen új dolgot hozunk létre. Az új nem feltétlen lesz jobb, tisztább, előrébb mutató, csak akkor, ha tudatosan erre törekszünk. Viszont hogy ezt elérjük, az elengedést kell követnünk, minden egyes olyan törekvés, ami a megszerzésen, ragaszkodáson alapul feketíti, az új dolgunkat.

 

A Nap a 12. házban áll, mely arra, hívja fel a figyelmet, hogy most nem lehetnek világi céljaink, a változás belül fog történni, s el felé visz ettől minden világi sikerre való törekvés, ezt nagyon jól mutatja a Nap kvadrátja az Oroszlán MC-re. A változás területét a 2. házas Vénusz és a 8. házas Hold szembenállása mutatja meg. A Vénusz az anyagi, fizikai dolgok megszerzésére való törekvéseket jelzi, míg a Hold, a belső Plútói, Skorpiós átalakulásra szólít fel. Szembenállásnál, csak az egyik oldal választható, míg a másikról le kell mondani, nincs középút, mint a T kvadrátnál.

 

Egy másik szembenállás azt is megmutatja, milyen utakon élhetjük meg a változást. Az 5. házas Neptun és a 11. házas Mars, az akarat és az illúziók témáját hozza elénk. Akkor valósul meg, azt, amit akarunk, ha lemondunk a vágyaink illuzórikus részeiről tehát, tisztában, tudatában vagyunk annak, honnan, hova akarunk menni, vagy kergetjük vágy képeinket, s akkor le kell mondanunk arról, hogy úgy alakulnak a dolgaink, ahogyan mi akarjuk. Megoldás itt, a tudatosság: Pontosan mit kívánsz? Pontosan mit szeretnél, hogy létre jöjjön? Minél pontosabban határozzuk meg, annál, kevesebb lesz a ködös rész, s annál kevesebb illúzióról kell lemondanunk.

 

A változás életterületét a Plútó jelöli ki a 3. házban. A közvetlen környezetünk, a hétköznapjaink területe ez. A változás az életkörülményeinket érinti, a mindennapjainkat, mindennapi kapcsolatainkat. Most dől el, milyen kapcsolatokat hozunk létre, s a meglévőket hogyan alakítjuk át, most újra kalibrálhatjuk kapcsolatrendszerünket. Ezen döntéseink, nagyban befolyásolják a megvalósulandó törekvéseinket. A Plútó trigonja a Marsra azt jelzi felénk, hogy ami változást létrehozunk a közvetlen környezetünkben, az egyenesen hat ki a megvalósulandó célunkra. Viszont a Plútóra kvadrátot vető 6. házas Uránusz, felhívja a figyelmünket, hogy a szabadság vágyunk, a kiszolgáltatottságtól való félelmünk tévútra vihet bennünket, eltéríthet attól a céltól, amit kitűztünk magunk elé, pontatlaníthatja létrejövő változást.

 

Az I. házas Szaturnusz és Merkúr együttállása, a céltudatos személyiséget támogatja, de ennek a céltudatnak nem abban kell rejlenie, hogy tudjuk, mit akarunk, s csak az lebeg az orrunk előtt, hanem abban, hogy tudatosan éljük meg a változást, tudatosítsuk a tapasztalatokat, s tudatosan hozzuk létre az újat.

 

A 9. házas Halak dekádos Rák Jupiter azt üzeni számunkra, hogy a vezérlő elv az legyen, hogy önmagunk egységét figyeljük az érzéseinken keresztül, megegyezik-e a változás iránya a belső vezérelőnk – a Szelfünk – útmutatásaival.

 

A változás örök, de mi eldönthetjük, hogy honnan hová, miből mibe változzunk.