Karácsony 2016

 

Eljött idén is a Karácsonyi hangulat. Készülődünk a Szeretet ünnepére, ki-ki a maga meggyőződése, hite alapján. Idén is, mint mindig ilyenkor megtöltődnek az utcák karácsonyi fényekkel, áruikat kínáló árusok bódéival, nyüzsgő ajándékvadász emberekkel. Mitől válik az év végi költekezés meghitt hangulattá? Ilyenkor minden évben a szeretteitekkel együtt vagytok, s az ajándékokkal kifejezitek mennyire is fontosak nektek. Ez az év is ugyan olyan, mint az eddigiek, de mégis más. Mit hoz idén a Karácsony? Mit hangsúlyoz ki? Mi az aktuális üzenete?

 

2016 Karácsonya az önzetlen cselekedetek, a lelki béke megtalálásáról s megéléséről szól. A lelki békét most az önmagatok szeretetével tudjátok megközelíteni. A megbocsátást most nem csak a másik számára gyakoroljátok, hanem saját magatok felé is. Nézzetek befelé, s lássátok meg, hogy bármi is történt veletek, bármilyen cselekedeteitekről érzitek, hogy azt nem kellett volna megtenni, mind azok szükségesek voltak. Fogadjátok el, s nézzetek magatokra szeretettel. Szeressétek magatokban azt az embert, aki, ha botladozva is, de halad tovább az úton. Tudatosuljon bennetek, hogy a „rossz”, negatív dolgok, melyeket magatok vagy mások ellen tettetek, tanításokat hoztak nektek. Ezen tanítások nélkül most nem lehetnétek ott, ahol vagytok. Szeressétek magatokat azért, mert tudtok tanulni, konzekvenciákat levonni „gyengeségeitekből”. Vegyétek észre, mennyi változás jött létre bennetek, milyen képességeket, felismeréseket, tudást hozott számotokra, mind azon cselekvésetek, melyet elsőre negatívnak láttatok. Nézzetek a másikra, s azért legyetek neki hálásak, mert „kibírta” azt, hogy „bántottad”, s hogy általa megláthattad mind azt magadban, s az életedben melyen változtatnod kell, kellett. Ekkor meg fogtok bocsátani magatoknak. Így tisztaszívvel ránéztek a másikra, meglátjátok benne azt a részét, aki ugyanúgy elveszett, elbotlott, mint ti. Bármit is tett ő veletek szemben, tudni fogjátok, hol bántja ő saját magát, ahogyan ti is bántottátok magatokat.

 

Ezzen felismerésekkel együtt forduljatok a másik felé önzetlen cselekvésekkel. Nem kell nagy világmegváltó dolgot cselekedned, elég egy kis gesztus, egy őszinte mosoly, egy kedveskedés, mellyel kimondatlanul is megköszönitek, hogy élettek egy szakaszán segített nektek tanulni, tapasztalni, megismerni magatokat, s azt hogy rávett titeket arra, hogy általa jobbá tudjatok válni.

 

Karácsony idén azt üzeni nektek, hogy mikor költekeztek, mikor ajándékokra vadásztok, tegyétek bele a csomagba, azt a kis pluszt, mely kifejezi mennyire hálásak vagytok azért, hogy ő ott van veletek, hogy nélküle nem lennétek azok, s nem lennétek ott aki s ahol vagytok.